Společnost SEMAG byla založena čtyřmi nadšenci 10.12.1991. Výroba jemného (koláčky, záviny, vánočky...) a běžného pečiva (rohlíky, grahamy...) probíhala v pekárně v centru města Havířov.
Rok, kdy jsme si poprvé vyzkoušeli, jaké to je, vést svou vlastní prodejnu. Pekařství u Rohlíčka slavilo takový úspěch, že jsme v následujících letech otevřeli dalších 20 pod stejnou značkou.
Tato pekárna byla specializovaná na výrobu tradičních výrobků jemného pečiva, zejména výrobků z listového těsta, svatebních koláčků a loupáků. Došlo tak k rozšíření sortimentu o pečivo vyráběné dle tradičních receptur a postupů.
Certifikovali jsme systém managementu jakosti pro oblast navrhování, vývoj, výrobu a prodej pekárenských výrobků. Certifikaci dle normy ISO 9001 jsme obhajovali až do roku 2013.
Děláme všechno proto, aby byl život se společností SEMAG sladký! V rámci rozšíření výrobního programu jsme zahájili v roce 2004 cukrárenskou výrobu. V provozu, jenž splňuje přísné hygienické požadavky, jsou vyráběny tradiční cukrářské výrobky z kvalitních surovin. Špičkový provoz nám umožňuje sledovat trendy a vyvíjet i moderní dobroty.
To, co scházelo opravdové pekárně, byl chléb. A tak jsme po dlouhých přípravách v tomto roce zahájili v moderním provozu výrobu tradičního chleba z živého žitného kvasu.
Kvalitní práce všech lidí vedla společnost k neustálému růstu. Výrobky byly dobré, stále více se prodávaly, až jsme zjistili, že nám jsou výrobní prostory malé. Proto jsme v roce 2006 celou pekárnu přestěhovali z centra Havířova do větších moderních prostor v městské části Havířov-Šumbark.
Je již milou tradicí, že se pravidelně účastníme PEKAŘSKÉ SOBOTY v Rožnově pod Radhoštěm a jsme velmi pyšní na to, že si odtud často odnášíme řadu ocenění!
V roce 2008 - 1. místo v soutěži o nejlepší rohlík, 2009 - 2. místo o nejlepší chléb, 2011 - 1. místo o nejlepší rohlík a rovněž 1. místo o nejlepší chléb, 2013 - 1. místo o nejlepší chléb, v roce 2017 jsme se umístili na 3. příčce v soutěži o Nejlepší pekárnu regionu a v roce 2018 jsme získali 2. místo v soutěži o nejlepší chléb.
Od února roku 2010 je společnost SEMAG majetkem již jen dvou vlastníků - Evalda Buchty a Bedřicha Citory.
Obdrželi jsme Čestné uznání Hejtmana Moravskoslezského kraje za přijetí a realizaci myšlenek společenské odpovědnosti v oblasti sociální, ekonomické a environmentální.
V tomto roce jsme úspěšně splnili náročné požadavky mezinárodního standardu pro bezpečnost potravin dle normy FSSC 22000 v našich provozech pekařské, cukrářské, lahůdkářské výroby i ve výrobě chleba. Od té doby certifikaci bezpečnosti potravin každoročně obhajujeme.
V roce 2017 společnost SEMAG denně expedovala celkem cca 6.600 tun výrobků běžného pečiva, jemného pečiva, chleba a cukrářských výrobků.
Současně je schopna denně obsloužit až 350 odběrných míst.
Našim zákazníkům chceme poskytovat jen to nejlepší! Proto jsme naše maloobchodní prodejny předělali na PRIMA "mini pekárny", kde pečivo kyne, dohotovuje se a peče přímo na místě. Vzhled prodejen se rovněž výrazně změnil a došlo k rozšíření sortimentu o kávy a polévky. Všechny naše prodejny najdete pod značkou PRIMA PEKÁRNA.
Společnost SEMAG je dlouhodobě jedním z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v Moravskoslezském kraji. V současné době zaměstnává přibližně 250 zaměstnanců na hlavní pracovní poměr.
Rozhodli jsme se pro změnu certifikace FSSC 22000 za u nás známější normu IFS Food. Tu jsme v roce 2020, 2021 i 2022 úspěšně obhájili.
Z důvodů povodní je omezen prodej v našich prodejnách.
Číst více